Musaka od blitve

7 namirnica >60min Srednje
  • blitva 1 kg
  • Carnex mesni preliv za špagete 800 g
  • pirinač 150 g
  • mleko 0,6 l
  • Jaja 4 kom
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Blitvu oprati, odstraniti stabljičasti deo lista pa blitvu blanširati u kipućoj vodi. Blitvu nakon blanširanja preručiti u posudu sa ledom i vodom da bi se blitva što pre ohladila i tako sačuvala boju. Pirinač skuvati do 80 posto.

2.

U vatrostalnu činiju sipati prethodno skuvan i oceđen pirinač. Pokvašenom rukom blago pritisnuti i poravnati pirinač po dnu posude. Na tako složen pirinač sipati Carnex mesni preliv za špagete pa preko njega složiti prethodno blanširane listove blitve tako da prekriju sve delove musake.

3.

U posudi izmešati jaja, doliti mleko i začiniti po ukusu pa tako dobijenom masom preliti musaku da ogrezne. Peći u zagrejanoj pećnici dok musaka ne porumeni sa gornje strane. Služiti sa mileramom. Prijatno.

musaka-blitva

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.