Njegovo visočanstvo - rižoto sa tartufom i Carnex domaćom mesnatom slaninom

10 namirnica <45min Teško
  • pirinač okruglog zrna 300g
  • crni luk 200g
  • povrtni fond 1l
  • Crni tartuf 50g
  • Carnex domaća mesnata slanina 200g
  • Maslinovo ulje kašika
  • puter 100g
  • parmezan 100g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

U odgovarajuću posudu dodati maslinovo ulje, potom sitno sečen crni luk.

Sve kratko dinstati dok luk ne omekša.

Dodati potom pirinač i blago posoliti.

Sve mešati dok ne počne da škripi.

Potom dolivati u malim količinama ključali fond dok ne bude pirinač kuvan do 70 posto.

2.

U odvojenoj zagrejanoj posudi propržiti Carnex domaću mesnatu slaninu, potom dodati na listiće sečen tartuf i sve izmešati.

Dodati prethodno spremljen pirinač, doliti fonda i ostaviti da se sve dinsta.

Povremeno dolivati fond dok pirinač ne bude 90 posto kuvan.

3.

Tada rižotu dodati poslednju količinu fonda, puter i parmezan.

Sve izmešati, doterati ukuse sa solju i biberom.

Poklopiti i ostaviti pet minuta da odstoji.

4.

Tako pripremljen rižoto servirati topao, obilato posut parmezanom i maslinovim uljem.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.