Pasta sa tri vrste paradajza i Carnex domaćom kobasicom

12 namirnica <45min Srednje
  • kore za lazanju 500g
  • Volovsko srce 500g
  • sušeni paradajz 50g
  • Čeri paradajz 300g
  • crni luk glavica
  • Beli luk Po ukusu
  • rukola 100g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Maslinovo ulje 0,5dl
  • Mocarela 200g
  • Carnex domaća kobasica
1.

U tiganju na malo ulja propržiti Carnex domaću kobasicu sečenu na kolutove.

Kobasicu izvaditi, potom na preostaloj masnoći propržiti sitno sečen crni luk i dinstati dok ne omekša.

Dodati sitno sečen paradajz i proprženu Carnex domaću kobasicu pa nastaviti dinstanje dok se ne dobije gust ragu.

Jelo začiniti po ukusu

2.

Kore za lazanju potapati u ključalu vodu iz par tura.

Ako stavimo sve od jednom kore će se zalepiti.

Može se koristiti i druga odgovarajuća testenina.

Kuvane kore ocediti.

3.

Na odgovarajući tanjir servirati skuvane kore, potom dodati pripremljen sos od paradajza i Carnex domaće kobasice.

Sve posuti sitno sečenom mocarelom i preliti preostalim maslinovim uljem.

Servirati toplo.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.