Pita sa mesom na naš način

9 namirnica >60min Srednje
  • kore za pitu 0,5 kg
  • praziluk 300 g
  • mešano mleveno meso 0,5 kg
  • Carnex panceta slajs 200 g
  • Jaja 2 kom
  • Ulje 2 dl
  • kisela voda 2 dl
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Na zagrejanoj posudi kratko opeći Carnex pancetu slajs sečenu na sitne kockice. Potom dodati praziluk sečen na rebarca i nastaviti dinstanje dok praziluk ne omekša. Dodati mleveno meso i izmešati masu. Začiniti po ukusu solju i biberom pa kad skinemo sa grejnog tela dodati jaja i sve dobro izmešati.

2.

Na radnoj površini razvući koru, potom premazati mešavinom ulja i vode pa složiti još dve kore.Preko premazanih kora rasuti fil pa sve urolovati i zatvoriti krajeve. Postupak ponoviti sa preostalim korama.

3.

Tako pripremljenu pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni sa gornje strane. Služiti sa kiselim mlekom ili jogurtom. Prijatno.

pita-sa-mesom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.