Pita sa pečurkama i Carnex buđolom

9 namirnica >60min Srednje
  • kore za pitu 500 g
  • šampinjoni 1 kg
  • praziluk 200 g
  • Carnex buđola 200 g
  • kisela voda 2 dl
  • Ulje 2 dl
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Jaja 3 kom
1.

Praziluk iseći uzdužno, pa popreko na tanka rebarca. Pečurke iseckati na listiće. Carnex buđolu iseckati na kockice.

2.

U zagrejanom tiganju kratko propržiti Carnex buđolu da pusti mirise, potom dodati praziluk i nastaviti sa dinstanjem. Kad praziluk omekša dodati pečurke i nastaviti dinstanje dok tečnost ne ispari. Začiniti po ukusu, pa kad skinemo sa grejnog tela dodati dva jaja i sve izmešati.

3.

Na radnu površinu staviti jednu koru, premazati je mešavinom ulja i vode, postupak ponoviti i na naredne dve kore, potom dodati pripremljenu masu od praziluka, pečuraka i Carnex budjole. Kore urolovati i slagati u tepsiju obloženu masnim papirom.

4.

Tako složenu pitu premazati jajetom. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni oko 45 min.

pita-sa-pecurkama

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.