Pohovan karfiol sa domaćinskim namazom

11 namirnica >60min Srednje
  • karfiol 1kg
  • Jaja 4 kom
  • prezle 200g
  • brašno 100g
  • pavlaka 100g
  • stari sir 100g
  • Carnex domaća mesnata slanina 100g
  • tucana paprika po ukusu
  • Beli luk po ukusu
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
1.

Karfiol očistiti, potom odvojiti cvetove i potopiti u hladnu vodu. Nakon toga blanširati u slanoj vodi vodeći računa da se ne prekuva.

2.

Blanširani karfiol panirati u brašno, potom jaja pa prezle. Pržiti u dubokoj masnoći dok ne dobije zlatno-žutu boju.

3.

Carnex domaću mesnatu slaninu opeći u tiganju tako da bude hrskava, potom dodati sitno sečen beli luk.

U čoper dodati opečenu slaninu i kratko izblendovati.

Dodati pavlaku i stari sir, začine po ukusu i masnoću od prženja slanine i luka. Sve sjediniti.

4.

Pohovan karfiol služiti sa domaćinskim namazom. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.