Pohovani mesni narezak

10 namirnica <30min Srednje
  • Carnex mesni narezak 450 g
  • Jaja 3 kom
  • mleko 1 dl
  • brašno 100 g
  • prašak za pecivo 1 kom
  • Ulje 0,3 dl
  • kukuruzna palenta 50 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Ulje 0,3 dl
1.

U posude posebno odvojiti belanca od žumanaca. Potom belanca uz dodatak soli ulupati u čvrst šam.

Žumanca ulupati kuhinjskom žicom, potom dodati ulje, mleko i preostale suve sastojke. Sve izmešati u jednoličnu masu.

U tako dobijenu masu postepeno dodavati ulupana belanca i lagano sjediniti masu tako da ne izgubi volumen.

2.

Carnex mesni narezak iseći na medaljone pa blago uvaljati u brašno i umočiti u pripremljenu masu.

Pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni.

3.

Tako dobijene medaljone servirati tople uz dodatak sosa po želji.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.