Poširane kruške sa musom od rikota sira

11 namirnica >60min Teško
  • kruška 1 kg
  • rikota sir 300 g
  • šećer u prahu 70 g
  • limun 1 kom
  • belo vino 0,5 l
  • voda 0,2 l
  • šećer 100 g
  • vanilin šećer 2 kesice
  • cimet štapić
  • klinčići 2 kom
  • nana veza
1.

Kruške oljuštiti tako da peteljka ostane na kruški. U posudu dodati sir, nacediti i narendati polovinu kore limuna. Sve energično izmešati da se sir i šećer sjedine.

2.

U šerpu sipati vino, vodu, šećer i začine, potom dodati polovinu limuna i sve izmešati. Tečnost dovesti do tačke ključanja pa smanjiti temperaturu tako da tečnost samo struji. Dodati kruške i poširati poklopljene dok blago ne omekšaju.

3.

Na tanjiru servirati po želji kruške presečene na pola, pa u izdubljeni unutrašnji deo servirati sir sa par listova nane. Prijatno.

posirane-kruske

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.