Prolećna musaka

11 namirnica >60min Teško
  • tikvice 400 g
  • patlidžan 400 g
  • carnex mini alpska 350 g
  • parmezan 200 g
  • mleko 1 l
  • puter 100 g
  • brašno 50 g
  • Jaja 1 kom
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Bosiljak svež 1 veza
1.

Tikvice, patlidžan i paradajz iseći na kolutove debljine oko 0,5 cm. Povrće blago posoliti pa grilovati na zagrejanom tiganju. Carnex mini alpsku salamu takođe iseći na kolutove.

2.

U zagrejanoj posudi otopiti puter, pa na njemu propržiti brašno par minuta na umerenoj temperaturi. Voditi računa da brašno ne zagori. Tako pripremljenu zapršku naliti mlekom i mešati da se ne stvore grudvice. Kuvati dok se ne zgusne, potom smanjiti temperaturu i nastaviti kuvanje oko 10 min. Skloniti sa grejnog tela, začiniti i dodati polovinu rendanog parmezana i jaje, pa sve izmešati.

3.

U podmazanu vatrostalnu posudu slagati unakrsno tri reda grilovanog povrća, pa dva reda Carnex mini alpske salame. Tako složenu musaku zaliti pripremljenim sosom, narendati preko ostatak parmezana i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni sa gornje strane.

4.

Služiti obilato posuto bosiljkom.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.