Punjene glazirane papričice

10 namirnica >60min Teško
  • halapenjo ljuta papričica 16 kom
  • Carnex panceta slajs 200 g
  • rikota sir 200 g
  • med 1 kašika
  • bosiljak 1 veza
  • žumance 1 kom
  • žuti šećer 100 g
  • kora limuna po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Papričice oprati, potom sa bočne strane napraviti uzdužni rez tako da se kašičicom ili nožićem mogu izvaditi semenke i središnji deo.

2.

U posudi izmešati sir, žumance, med, sitno seckan bosiljak i rendanu koru od limuna. Začiniti po ukusu i dobijenim nadevom puniti papričice kroz napravljeni otvor.

3.

Papričice potom rolovati u Carnex pancetu slajs i staviti u tepsiju obloženu pekarskim papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta, potom posuti šećerom i vratiti nazad u rernu dok se šećer ne karamelizuje. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.