Punjene teleće šnicle u sosu od rena

13 namirnica >60min Teško
  • teleće šnicle od buta 1 kg
  • carnex dimljeni vrat 400g
  • Jaja 4 kom
  • peršun veza
  • kačkavalj 200g
  • neutralna pavlaka 4 dl
  • brašno 100g
  • belo vino 2 dl
  • Senf kašika
  • Beli luk po ukusu
  • Ren po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Teleće šnicle izlupati čekićem za meso, potom posoliti i pobiberiti pa na njih slagati Carnex dimljeni vrat, kačkavalj, na kriške sečena kuvana jaja i sitno sečen peršun.

Šnicle preklopiti i zakačiti čačkalicama da se ne otvaraju.

Šnicle uvaljati u brašno i peći na ulju dok ne porumene sa svih strana.

Šnicle podliti vinom i ostaviti da se dinstaju.

2.

U posudi na malo ulja kratko prodinstati beli luk, dodati ren i senf pa sve izmešati.

Naliti neutralnom pavlakom i ostaviti da prokuva.

Začiniti prema ukusu.

3.

Tako opečene teleće šnicle preliti sosom od rena i služiti prema ukusu sa barenim krompirom ili pire krompirom.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.