Punjeni laks kare glaziran medom

10 namirnica >60min Srednje
  • laks kare 1 kg
  • Carnex Selection pašteta sa dimljenom slaninom 200 g
  • tost hleb ili baget 2 kriške
  • mleko po potrebi
  • kajsija 100 g
  • suve šljive 100 g
  • med 2 kasike
  • peršun veza
  • morska so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Laks kare polegnuti na radnu površinu, pa sa strane napraviti džep. Sve začiniti po ukusu. Kriške hleba potopiti u mleko pa potom ocediti.

2.

U posudu dodati Carnex selection paštetu, prethodno iskomadan i potopljen hleb u mleku i sitno sečeno suvo i peršunov list. Sve izmešati.

Ovako dobijenom masom puniti prethodno zasečen laks kare.

3.

Tako nadeveno meso peći u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni oko sat vremena. Pred kraj pečenja meso premazati medom i vratiti u pećnicu da se zapeče.

4.

Po ukusu uz ovako pripremljeno meso služiti kao prilog mlade krompire ili grilovano povrće. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.