Rizoto tricolore

11 namirnica >60min Teško
  • pirinač okruglog zrna 160 g
  • puter 150 g
  • Carnex kulen vakum 200 g
  • paradajz pire 10 g - kašičica
  • belo vino 1 dl
  • spanać 300 g
  • parmezan 200 g
  • Mocarela 100 g
  • praziluk 200 g
  • morska so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

U posudi na zagrejanom ulju dinstati sitno sečen beli deo praziluka, potom dodati pirinač, posoliti i nastaviti kratko dinstanje. Posle par minuta uz konstantno mešanje dolivati pirinču male količine ključale vode ili supe od povrća. Pirinač kuvati do oko 80%.

2.

U odvojenoj posudi kratko sotirati prethodno blanširan i blendovan spanać, potom dodati 1/3 pripremljenog pirinča, doliti malu količinu vrele vode i dovršiti rizoto. Pred kraj kuvanja dodati kocku putera, 1/3 rendanog parmezana, skloniti sa grejnog tela i izmešati. Ostaviti poklopljeno.

3.

U odvojenoj posudi kratko prodinstati sitno sečen Carnex kulen vakum sa dodatkom paradajz pirea, potom dodati 1/3 pirinča, začiniti po ukusu i podliti vinom. Pred kraj kuvanja dodati kocku putera, 1/3 rendanog parmezana, skloniti sa grejnog tela i izmešati. Ostaviti poklopljeno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.