Rolovane pileće viršle sa slajsovanim sirom sa tri umaka
15 namirnica
<45min
Lako
- lisnato testo 500 g
- Carnex pileća viršla 4 paketa
- susam 50 g
- integralno brašno 400g
- belo brašno 300g
- kvasac 1 kesica
- šećer 1 kašičica
- suncokret seme 100g
- Carnex pileća prsa 200g
- Kisela pavlaka 2dl
- beli luk u prahu 1 kašičica
- Svež krastavac 2 komada
- Ulje jedna kašika
- so po ukusu
- biber po ukusu
1. |
Pomešati dve vrste brašna, integralno i belo i dodati malo soli. Ubaciti suncokretovo seme i malo bibera. Sve dobro pomešati, napraviti manju rupu u brašnu i sipati mlaku vodu, kvasac i šećer. Kada kvasac krene da peni, dobro umešati sve sastojke zajedno i dodati malo ulja. Umesiti testo da bude kompaktno. Ostaviti 1 sat da testo nadođe. |
2. |
Kada je testo naraslo, premesiti ga i staviti u modlu ili pleh, zatim u zagrejanoj rerni na 170 stepeni peći hleb 1 sat. |
3. |
Prohlađen hleb iseći na kriške, premazati pavlakom, zatim poređati pileća prsa i rendani krastavac staviti preko. Posuti malo belog luka i sveže mirođije.
|
4. |
U manjoj posudi izrendati svež krastavac, sipati beli luk u prahu i naseckati mirođiju. Sve dobro promešati i dodati kiselu pavlaku.
|
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.