Rolovani ćevapi u slanini

12 namirnica >60min Srednje
  • goveđi vrat 800g
  • jagnjetina 200g
  • soda bikarbona kašičica
  • so 15g
  • Beli luk po ukusu
  • Carnex svinjska mast 100g
  • Carnex panceta slajs 200g
  • voda po potrebi
  • Krompir 1 kg
  • crveni luk glavica
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Meso iseći na manje komade, potom izmešati sa soli i sodom bikarbonom.

Samleti na krupni rešetku, potom dodati vodu po potrebi, beli luk po ukusu i polovinu Carnex svinjske masti.

Sve izmešati i samleti još dva puta na sitnoj rešetki.

Masu ostaviti da prenoći u frižideru.

2.

Od dobijene mase praviti ćevape, potom svaki rolovati u Carnex panceta slajs po ukusu u jedan ili dva slajsa.

Peći na zagrejanom tiganju ili roštilju vodeći računa da ćevapi ne zagore.

Okretati i rolovati u toku pečenja da bi se ćevapi srazmerno ispekli sa svih strana i zadržali oblik.

3.

Krompir oljuštiti pa iseći na tanke listiće (čips).

Luk iseći na tanka rebarca.

Tiganj podmazati preostalom masnoćom, potom slagati listiće krompira i rebarca luka.

Sve začiniti po ukusu, poklopiti i staviti na umereno zagrejanu površinu da se peče.

Služiti uz ćevape sa salatom od mix povrća.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.