Rolovani pileći medaljoni na pireu od crvenog pasulja

10 namirnica >60min Teško
  • pileći file 1 kg
  • Carnex domaća mesnata slanina 200 g
  • crveni pasulj 800 g ili 2 iz konzerve
  • pavlaka 50 g
  • tahini pasta kašičica
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • Beli luk po ukusu
  • Peršun svež pola veze
  • So morska krupna po ukusu
  • biber u zrnu po ukusu
1.

Pileći file iseći na krupnije komade, začiniti solju i biberom pa umotati u slajseve Carnex domaće mesnate slanine.

Tako rolovane medaljone opeći sa svih strana vodeći računa da se meso ne prepeče. 

2.

Pasulj istresti iz konzerve, potom isprati hladnom vodom pa dodati u čoper.

Dodati pola veze peršunovog lišća i sve blendovati dok se ne dobije pire.

Začiniti po ukusu, dodati tahini, maslinovo ulje  i pavlaku pa sve izmešati. 

3.

Na tanjiru kao podlogu služiti pire od crvenog pasulja, potom složiti medaljone od piletine umotane u Carnex domaću mesnatu slaninu i po ukusu sve preliti maslinovim uljem.

Služiti uz belo vino.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.