Salata od grilovanog povrća

11 namirnica <45min Srednje
  • tikvice 200 g
  • patlidžan 200 g
  • Paradajz 200 g
  • pečurke 200 g
  • crveni luk 100 g
  • Beli luk 1 glavica
  • Carnex pariska salama 300 g
  • ruzmarin 1 veza
  • aćeto balzamiko sirće po ukusu
  • Maslinovo ulje po ukusu
  • peršun 1 veza
1.

Povrće oprati, potom iseci na kolutove i blago posoliti. U gril tiganj sipati malo ulja, staviti grančicu ruzmarina i polovinu glavice belog luka, pa na preostaloj površini tiganja grilovati povrće.

2.

U posudu slagati grilovano povrće i slajsove Carnex pariske salame.

3.

U odvojenoj posudi izmešati senf, maslinovo ulje, aćeto balzamiko i začine po ukusu, pa sa tako dobijenim dresingom začiniti grilovano povrće. Služiti posuto peršunovim lišćem.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.