Salata od prokelja

12 namirnica <30min Srednje
  • prokelj 600 g
  • Jaja 4 kom
  • Mocarela 200 g
  • Masline crne 100 g
  • Carnex pileća prsa 200 g
  • kapari po ukusu
  • Čeri paradajz 100 g
  • crveni luk 1 glavica
  • Maslinovo ulje po ukusu
  • aćeto balzamiko sirće po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Prokelj blanširati u ključaloj vodi vodeći računa da se ne prekuva. Kad je kuvan, prebaciti u posudu sa ledom i hladnom vodom da se što pre ohladi i tako zadrži lepu zelenu boju. Prohlađen prokelj procediti, iseći na polovine ili četvrtine. Jaja takođe skuvati da budu tvrdo kuvana.

2.

U dubokoj posudi izmešati prokelj, masline i čeri paradajz sečen na pola, crveni luk na rebarca, a Carnex pileća prsa na tanke štapiće. Začiniti po ukusu.

3.

U posudu slagati kolutove prethodno skuvanih jaja, potom pripremljenu i začinjenu salatu pa preko svega dodati kockice mocarele i kapare. Služiti sa šnitama prepečenog francuskog hleba.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.