Salata od svežih tikvica

8 namirnica <30min Lako
  • tikvice 500 g (mlade)
  • Mladi luk 1 veza
  • Carnex suva svinjska pršuta 200 g
  • mirođija 1 veza
  • Maslinovo ulje po ukusu
  • limunov sok po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Tikvice oprati, potom odstraniti krajeve i pilerom za ljuštenje povrća slajsirati tako da dobijemo tračice od tikvica. Mladi luk oprati i iseći na kolutove.

2.

Carnex suvu svinjsku pršutu slajs kratko opeći na zagrejanom tiganju tako da bude hrskava.

3.

U duboku posudu dodati ulje, limunov sok, sitno sečenu mirodjiju i začine. Sve dobro izmešati pa u tako dobijen dresing dodati pripremljene tikvice i mladi luk pa sve izmešati.

4.

Tako pripremljenu salatu servirati u dubokom tanjiru, pa preko izlomiti prepečenu Carnex suvu svinjsku pršutu slajs. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.