Sendvič sa buđolom na namazu od crvenog luka, šampinjona i zelenog bibera

11 namirnica <30min Lako
  • Baget 2 kom
  • crveni luk 3 glavice
  • šampinjoni 200 g
  • zeleni biber 1 kašika
  • mešavina bibera 1 kašika
  • konjak 1 dl
  • Carnex buđola 150 g
  • mirođija 1 grančica
  • Ulje 1 kašika
  • džem od šljiva 3 kašike
  • Suvomesnati proizvodi 1
1.

U zagrejani tiganj sipati malo šećera i topiti dok se ne karamelizuje. Kada je šećer dobio tamnu boju dodati zeleni biber, crveni luk sečen na rebarca i šampinjone. Pržiti par minuta dok povrće ne smekša.

2.

Dodati konjak i flambirati. Kada je alkohol ispario ubaciti par kašika džema od šljiva i sve dobro sjediniti. Kuvati još 2-3 minuta i skloniti sa vatre.

3.

Tostirati baget i preko namazati sladunjavi namaz. Iseći buđolu na tanke šnite i servirati preko namaza.

4.

Dekorisati mirođijom i posuti biberom.

 
 
 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.