Sendvič sa mariniranim tikvicama, šargarepom i Carnex kulenom

12 namirnica <15min Lako
  • Ćabata sa semenkama 4 kom
  • Carnex kulen 300g
  • Krem sir 150g
  • tikvice 3 kom
  • šargarepa 3 kom
  • paprika babura 1 kom
  • avokado 2 kom
  • potočarka salata veza
  • pomorandža 1 kom
  • Maslinovo ulje kašika
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Tikvice i šargarepu slajsirati pilerom, papriku iseci na trakice  staviti u odgovarajuću posudu i dodati cedjenu pomorandžu, maslinovo ulje i začine po ukusu.

Ostaviti da se marinira dok pripremamo ostale namirnice.

2.

Ćabatu raseći uzduž po pola, namazati krem sirom. Avokado raseći na pola, izvući semenku i seći na slajsove.

3.

Na tako namazanu ćabatu slagati marinirane rolnice od tikvica, šargarepe i paprike, dodati Carnex kulen i blago posoljen avokado.

Preko svega dodati potočarku blago poprskanu sa marinadom od tikvica i šargarepe.

Služiti uz ceđenu pomorandžu. 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.