Slani zalogaji

9 namirnica <15min Lako
  • Carnex namaz od šunke 200 g
  • slani krekeri 400 g
  • krastavac 100 g
  • Paradajz 100 g
  • paprika 100 g
  • peršun 1 veza
  • Mladi luk 1 veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Perca od mladog luka iseckati sitno. Krastavac oprati, potom preseći uzdužno i izdubiti središnji mekani deo pa ostatak iseckati na sitne kockice. Paradajz oprati pa sitno iseckati samo mesnati deo tako da nema sadržaja vode. Papriku takođe iseckati.

2.

Pripremljeno povrće povezati sa Carnex namazom sa šunkom, potom začiniti po ukusu i dodati sitno sečeno peršunovo lišće. Sve izmešati.

3.

Krekere složiti na plato, pa na svaki stavljati po kašičicu pripremljenog fila. Poklopiti drugim krekerom i ukrasiti po želji. Servirati dobro ohlađeno uz čašu belog vina. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.