Slasni hleb sa semenkama

9 namirnica >60min Srednje
  • speltino brašno 150g
  • raženo brašno 150g
  • Heljdino integralno brašno 200g
  • voda 4dl
  • so po ukusu
  • Carnex svinjska mast 3 kašike
  • soda bikarbona 2 kašičice
  • čia seme 1 kašika
  • suncokret seme
1.

U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke, potom dodati toplu vodu i otopljenu Carnex svinjsku mast.

Umesiti testo koje je dosta lepljivo zbog raženog brašna.

Ostaviti 3 sata da odmara pa potom dodati semenke i ponovo premesiti.

2.

Nakon jednog sata hleb ponovo premesiti, potom izručiti u odgovarajuću tepsiju obloženu pekarskim papirom i peći u zagrejanoj pećnici dok hleb u sredini ne bude pečen (proveravati čačkalicom).

3.

Hleb služiti topao i preko njega slajseve Carnex šunka vite, avokada i paradajza.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.