Sočna salata od barenog karfiola

9 namirnica >60min Srednje
  • karfiol 1 kg
  • Carnex posebna salama 200g
  • pavlaka 300g
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • feta sir 100g
  • prezle 100g
  • puter 75g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Karfiol očistiti, potom oprati i odvojiti cvetove.

Blanširati u ključaloj slanoj vodi potom ostaviti da se dobro ocedi.

2.

U kiselu pavlaku narendati feta sir, dodati maslinovo ulje i sve dobro izmešati.

U tiganju otopiti puter, potom dodati prezle i sve kratko propržiti, po potrebi dodati suncokretovog ulja.

3.

U posudu dodati karfiol, na trake sečenu Carnex posebnu salamu pa potom masu od pavlake, sira i ulja i sve dobro izmešati.

Služiti u posudi po želji, preliveno uprženim prezlama i sitno sečenim peršunovim listom.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.