Sočni patišpanj sa kremom od maskarpone sira

11 namirnica >60min Srednje
  • Jaja 12 kom
  • šećer 200g
  • Oštro brašno 200g
  • meko brašno 200g
  • vanilin šećer 2kom
  • prašak za pecivo 1kom
  • mleko 1l
  • slatka pavlaka 1,2l
  • Maskarpone sir 200g
  • Čokoladni krem 300g
  • kakao prah za ukrašavanje
1.

Jaja razbiti, potom odvojiti žumanca od belanaca.

Belanca uz dodatak šećera ulupati u čvrst šam.

Potom smanjiti brzinu mućenja mase i dodavati jedno po jedno žumance vodeći računa da masa ne padne.

Masi potom dodavati u malim količinama pomešana brašna sa praškom za pecivo.

Masu izliti u što širi pleh obložen pekarskim papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 min.

2.

Pečen patišpanj izbockati viljuškom, potom naliti izmešanom pavlakom i mlekom.

Ostaviti preko noći da odstoji.

Preseći uzduž na pola, donju polovinu premazati čokoladnim kremom po želji, potom poklopiti drugom polovinom kolača.

3.

U posudi ulupati preostala 2 dl pavlake, potom dodati maskarpone sir i sve dobro izmešati.

Kolač premazati tako dobijenim kremom, ukrasiti kakaom i servirati hladan. 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.