Špargle rolovane u Carnex pančeta slajsu sa holandez sosom

8 namirnica <45min Teško
  • Špargle 600g
  • Carnex panceta slajs 100g
  • žumanca 4 komada
  • puter 200g
  • belo vino 0,3dl
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • peršun po ukusu
1.

Špargle oprati, potom odlomiti donji deo stabla.

Špargle blanširati u slanoj ključaloj vodi par minuta, potom prebaciti u hladnu vodu sa dodatim ledom da bi se sačuvala zelena boja.

Tako blanširane špargle podeliti na četiri ili osam delova, potom rolovati u Carnex pančetu slajs i čuvati u frižideru do pripreme.

2.

Puter otopiti, potom ostaviti par minuta da se skupi talog na dnu i presuti vodeći računa da talog ne pređe sa ostatkom putera.

Žumanca staviti u odgovarajuću posudu, potom prebaciti na šerpicu u kojoj kuva voda (voditi računa da posuda sa žumancima ne dodiruje vodu) i energično lupati sa kuhinjskom žicom dok masa ne postane vazdušasta, skloniti sa grejnog tela i u tankom mlazu dodati puter i na kraju vino.

Začiniti po ukusu i dodati sitno sečen peršun.

3.

Špargle rolovane u Carnex pančetu slajs grilovati na tiganju ili roštilju vodeći računa da ne pregore.

Pre serviranja preliti sa holandez sosom ili služiti sos sa strane.

Prijatno.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.