Starinske breskvice

8 namirnica >60min Teško
  • Jaja 3 komada
  • ulje za prženje 180 ml
  • mleko 220 ml
  • šećer 300 g
  • vanilin šećer 2 komada
  • prašak za pecivo 2 komada
  • brašno 800 g
  • džem od kajsija 300 g
1.

U posudi mutiti jaja i šećere, potom dodati ulje i mleko pa preostale sastojke.

Izraditi na stolu da se dobije jednolično testo.

Ostaviti u frižideru da odmori oko sat vremena.

Od testa otkidati komade, potom oblikovati loptice i slagati na pekarski papir.

Peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.

Kada se prohlade izdubiti unutrašnji deo.

2.

Za fil pomešati rum i džem od kajsija, potom dodati sitno iseckani izdubljeni deo testa i sjediniti.

Sa tako dobijenim filom puniti izdubljeno testo, potom spajati dve polovine.

3.

Mleko zagrejati, potom podeliti na dva dela i u svaki nakapati prehrambenu boju po želji.

Breskvice umakati u boju, potom uvaljati u kristal šećer i ostaviti da se prosuše.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.