Starinske urmašice

10 namirnica <45min Srednje
  • Carnex svinjska mast 225g
  • Ulje 225g
  • Kiselo mleko 1 čaša
  • Jaja 2 kom
  • prašak za pecivo 1 kom
  • Brašno po potrebi
  • orasi 100g
  • šećer 0,5kg
  • voda 0,5l
  • limun 1 kom
1.

U odgovarajućoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo, potom dodati jaja i Carnex svinjsku mast, ulje i sve izmešati u jednoličnu masu.

Tako pripremljenu masu ostaviti u frižideru sat vremena da odstoji pokriveno.

Rukom odvajati loptice, potom svaku rastanjiti na hrapavu stranu renda, sa unutrašnje strane staviti jezgro oraha i uviti krajeve.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 min.

2.

 U odgovarajuću posudu staviti šećer i vodu i kuvati oko 10 min, potom dodati kolutove limuna i ohladiti.

3.

Vrele urmašice izvađene iz rerne preliti prohlađenom agdom pa potom ostaviti preko noći da upiju tečnost.

Služiti dobro ohlađene.

Prijatno.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.