Taljatele na šumarski način

9 namirnica <45min Srednje
  • taljatele 500g
  • Kisela pavlaka 2dl
  • Jaja 2kom
  • carnex dimljena pečenica 200g
  • suve šljive 100g
  • Smeđe pečurke 100g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Peršun svež po ukusu
1.

U posudu sa ključalom slanom vodom dodati taljatele, potom kuvati do 80 posto.

Procediti.

2.

U zagrejani tiganj na malo maslinovog ulja dodati Carnex dimljenu pečenicu pa kratko dinstati, potom dodati smeđe pečurke sečene na polovine ili četvrtine i suve šljive. 

Kada udinsta voda od pečuraka, dodati ulupana jaja sa pavlakom i sve vešto izmešati.

Voditi računa da jaja ne koagulišu.

3.

U tako pripremljen sos dodati testeninu, sve po želji izmešati i služiti toplo.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.