Tatar od Carnex šunka vite

14 namirnica <45min Srednje
  • avokado 2 komada
  • carnex šunka vita 400g
  • Paradajz 50g
  • paprika 50g
  • rotkvica veza
  • rukola veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • limunov sok polovina
  • Beli luk po ukusu
  • soja sos kašika
  • Aćeto balzamiko sirup kašika
  • med kašika
  • Maslinovo ulje kašika
1.

Carnex šunka vitu iseckati na sitne kockice i staviti u duboku posudu.

Na zagrejanom tiganju lagano prokuvati med, soja sos, aćeto balzamiko i prohladiti.

U tako dobijenu marinadu dodati polovinu maslinovog ulja pa sve dodati prethodno isečenoj Carnex šunka viti.

Ostaviti da se marinira pola sata.

2.

Avokado izdubiti i mesnati deo izgnječiti viljuškom.

Dodati začine po ukusu, limunov sok i sve izmešati.

Paradajz i papriku iseckati na kockice i preliti maslinovim uljem.

Rotkvice iseckati na štapiće.

3.

U odgovarajuću modlu na dno sipati podlogu od avokada, potom dodati mariniranu Carnex šunka vitu i na sve složiti salsu od paprika i paradajza, rotkvica.

Ukrasiti rukolom i preliti preostalim maslinovim uljem.

Služiti ohladjeno uz čašu belog vina.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.