Torteloni punjeni Carnex selection kokošija pašteta

11 namirnica <45min Teško
  • Brašno 450g
  • Jaja 4 kom
  • Carnex Selection kokošija pašteta 285g
  • praziluk 50g
  • stari sir 100g
  • Maslinovo ulje 3 kašike
  • belo vino 1 dl
  • Beli luk po ukusu
  • majčina dušica po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Na radnu površinu izručiti brašno, potom u sredini napraviti udubljenje i u njega dodati cela jaja i so.

Viljuškom lupati jaja tako da ona samostalno uzimaju količinu brašna koja je potrebna.

Mešati viljuškom dok masa ne postane gusta. Nastaviti mešenje rukama dok se ne dobije testo potrebno za pripremu tortelona.

Testo ufolijati i ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.

Nakon toga razvući na radnoj površini i modlom ili većom čašom vaditi oblike željene veličine.

2.

Praziluk iseckati na tanka rebarca i izdinstati na umerenoj temperaturi.

Skloniti sa grejnog tela i dodati sitno izmrvljen stari sir i Carnex Selection kokošiju paštetu.

Masu izmešati i sjediniti.

3.

Tako dobijeno masom puniti pripremljene tortelone, ivice testa blago pokvasiti vodom, potom preklopiti testo na pola pa uvrnuti u željeni oblik.

Po želji nafilovan komad testa preklopiti drugim komadom testa tako da se dobije okrugla tortelona.

 

4.

Tako dobijene tortelone kuvati u ključaloj slanoj vodi.

U zagrejan tiganj sipati maslinovo ulje, dodati sitno sečen beli luk i majčinu dušicu potom dodati tortelone i izmešati. Naliti vinom i ostaviti da vino ukuva. Tortelone servirati tople, preko njih dodati preostali stari sir i maslinovo ulje. 

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.