Zimska salata od boranije

11 namirnica <30min Lako
  • Carnex alpska salama 200g
  • Mix boranije 600g
  • Kisele papričice 100g
  • feta sir 100g
  • crveni luk 2 glavice
  • Beli luk po ukusu
  • jabukovo sirće po ukusu
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • Senf kašika
  • So morska krupna po ukusu
  • biber po ukusu
1.

U ključalu posoljenu vodu dodati očišćenu boraniju i kuvati vodeći računa da se ne prekuva.

Ocediti pa potom isprati hladnom vodom.  

Kisele papričice napuniti feta sirom.

2.

U duboku posudu dodati senf, potom maslinovo ulje i jabukovo sirće.

Začiniti po ukusu i sve dobro izmešati da se masa sjedini.

Crveni luk sečen na tanka rebarca poprskati sa malo sirćeta i soli, potom dobro izgnječiti rukama.

Ocediti i dodati prethodno pripremljenom vinegretu.

Dodati kuvanu boraniju i na štapiće sečenu Carnex Alpsku salamu.

3.

 Sve dobro izmešati, potom servirati u odgovarajućoj činiji ukrašeno kolutovima luka i punjenim papričicama.

Servirati dobro ohlađeno.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.