2 NESVAKIDAŠNJE PROLEĆNE SALATE

13.04.2018

Sa toplim vremenom otvara se i sezona salata! Pored toga što mogu poslužiti kao prilog jelu, salate mogu biti dobro izbalansiran i nutritivno bogat obrok ukoliko iskombinujete prave sastojke. Lagane su u odnosu na kuvana jela, praktičnije za transport i uštedeće vam vreme u kuhinji. Organizujte se, napravite listu namirnica koje su vam potrebne i vaša salata može biti gotova za samo nekoliko minuta! Donosimo vam 2 predloga za salate, koje će zadovoljiti i najizbirljivije gurmane.

KORNETI SA KREMOM OD ŽUMANACA I PEČENICOM

Ukoliko želite da iznenadite svoje prijatelje salatom u drugačijem obliku, salata u kornetu će sigurno ostaviti utisak! Za pripremu će vam biti potrebno manje od 30 minuta.

Sastojci:

- 4 korneta za sladoled

- 100 g sirnog namaza

- 2 paradajza

- 200 g Carnex pečenice

- 3 jaja

- 200 g mix salata

- veza rotkvica

- 3 paprike

Priprema:

Isecite pečenicu na šnite debljine prsta i grilujte ih u suvom tiganju. Dok grilujete pečenicu, staviti jaja da se skuvaju, 7 minuta.

Skuvana jaja oljuštite i ohladite. U manju posudu izrendajte žumance i dodajte sirni namaz. Sve dobro promešajte i ostaviti sa strane. Paradajz isecite na kriške, rotkvice na kolutove i papriku na rebarca. Pripremljenim namazom nafilujte kornete, po malo mix zelenih salata, zatim dodajte grilovanu pečenicu, ubacite rotkvice i paradajz. Sve prelijte prelivom i servirajte na tanjir.

VITAMINSKA SALATA SA POMORANDŽOM

Ukoliko ste ljubitelj egzotičnih ukusa, vitaminska salata sa pomorandžom je pravi izbor za vas! Za manje od 15 minuta možete napraviti ovu osvežavajuću salatu, koja će vam pružiti potrebnu energiju za sve izazove pred vama.

Sastojci:

-1 glavica kupusa

- 2 celera

- 150 g Carnex delikates karea

- 2 šargarepe

- 3 crvene paprike

- 50 ml maslinovog ulja

-biber po ukusu

Priprema:

Iseckajte kupus na tanke tračice i prebacite u činuju za salatu. Šargarepu iseckajte na tračice, papriku isecite na tanke trake. Delikates kare nasecite na tanji žilijen  debljine par milimetara. Sve zajedno pomešajte dodajući celer koren i celer list. Pomorandžu oljuštite i isecite na kriške. Dodajte salati, posolite i pobiberite, a zatim prelijte maslinovim uljem.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.