3 NAČINA KAKO DA ISKORISTITE PIRE KROMPIR

06.11.2018

Ukoliko vam je od ručka ostao pire krompir, dajemo vam ideje kako da ga iskoristite!

Od svakog ostatka ručka možete napraviti novo, zanimljivo jelo. Potrebno vam je malo mašte jer ćete ubrzo biti ponosni na svoja kulinarska umeća.

PITA

Potrebni sastojci:

500 g krompira

500 g mešanog mlevenog mesa

2 crna luka

1 veća šargarepa

100 g graška

3 čena belog luka

4 kašike soka od paradajza

150 g kačkavalja

So

Priprema:

Izdinstajte luk, dodajte prethodno iseckanu šargarepu, beli luk I mleveno meso.

Promešajte.

Dodajte začine po ukusu, a zatim dinstajte dok sva voda ne ispari.

Na kraju, dodajte paradajz, promešajte sve zajedno i sklonite sa šporeta.

Pire pomešajte sa pola šolje toplog mleka.

Smesu koju ste napravili stavite u vatrostalnu posudu, a preko nje pire.

Pospite pire rendanim kačkavaljem I pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Loptice od pirea punjene kačkavaljem

Sastojci:

300 g pire krompira

150 g šunke

1 ljuta papričica

150 g kačkavalja

Prezle

Ulje

Priprema:

U pire dodajte crvenu papričicu i šunku.

Promešajte.

Od ove smese napravite loptice, a u svaku lopticu utisnite kocku kačkavalja.

Svaku lopticu lepo zatvorite, uvaljajte u prezle I pecite u vrelom ulju dok ne dobiju zlatno braon boju.

 

Mafini

Sastojci:

2 jaja

500 g pire krompira

200 g slanine

150 g kačkavalja

1 manji praziluk

So

Priprema:

U pire dodajte jaja, a zatim sve zajedno promešajte.

Dodajte seckanu slaninicu, praziluk I kačkavalj.

Promešajte i dodajte začine po želji.

Ovom smesom napunite kalupe za mafine (koji mogu biti i zanimljivih oblika) koji ste prethodno namazali maslacem.

Ove mafine pecite 20 minuta na 200 stepeni.

 

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.