3 stvari bez kojih ne sme da prođe nijedan novogodišnji party

22.12.2017

Polako odbrojavamo do početka Nove 2018. godine. Novogodišnjim žurkama ispraćamo staru, i radujemo se godini koja je pred nama.

Ukoliko ove godine vi organizujete proslavu, vodite se našim savetima i sigurni smo da ćete imati žurku za pamćenje! Donosimo vam listu stvari koje morate imati na dočeku.

1. Kolačići sa đumbirom (Gingerbread)

Instagram je prepravljen medenjacima sa novogodišnjim motivima! Sigurno ste se pitali kako da i sami napravite ove neodoljive kolačiće? Za početak, potrebne su vam novogodišnje modlice, poput pahulje, Sneška Belića, Deda Mraza i sl.

Testo za kolače (sa jednom kašičicom đumbira u prahu) pecite oko 10 minuta na 200 stepeni. Kako biste ukrasili kolačiće, dobro umutite 1 belance , umešajte šećer u prahu (200g) i kašiku limunovog soka. Razdelite smesu i u svaki deo dodajte željenu boju. Stavite ih u različite kesice, odsecite malu rupu i ukrašavajte keksiće. Za ukrašavanje možete koristiti i razne jestive perlice ili mašnice. Ukoliko vam ponestane inspricacije, iskoristite jednu od ovih maštovitih kreacija. 

 2. Švedski sto

svedski sto

Kako ne biste nedeljama pred Novu godinu trošili vreme na pripremanje raznovrsnih specijaliteta, najbolje da hranu servirate u vidu švedskog stola. Ne morate preterivati sa hranom, meze i piće će obezbediti kompletno uživanje. Dobar izbor su kanapei, slane i slatke grickalice i suhomesnati proizvodi. Kada je dekoracija u pitanju, pored svečanog stolnjaka uključite i platnene salvete, koje daju elegantniji izgled celoj trpezi. Poklonite posebnu pažnju svećama, jer pružaju prijatnu i svečanu atmosferu. Obavezno koristite sveće bez mirisa kako se ne bi mešali sa aromom hrane.

3. Šampanjac

sampanjac

Znate li da se čak 25% šampanjaca proda upravo u periodu između Nove godine i Božića? Obezbeđivanje pića za sve možda jeste velika stavka, ali u Novu godinu ne smete ući bez šampanjca! Šampanjac uvek držite u kibli sa ledom kako biste održali njegovu temperaturu.  Pre otvaranja šampanjac nikako ne smete mućkati! Ovako ćete izgubiti najmanje pola sadržaja boce. Boca se otvara tako što jednom rukom držite njeno dno - zato postoji udubljenje na dnu - a drugom rukom, najbolje preko salvete, držite čep. Vrtite bocu tako da vam čep stoji čvrsto u ruci. Ovakvom metodom, bocu ćete otvoriti gotovo bešumno, a šampanjcem nećete isprljati svoj stan.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.