5 TRIKOVA ZA DOBAR ROŠTILJ

25.06.2019

Roštilj je postao sinonim za društvo i dobru zabavu u prirodi.

Ako ste rešili da okupite društvo, pustite dobru muziku i prepustite se vikendu, Carnex vas podseća kako da napravite ukusne komade mesa.

 

MAJSTOR ZA ROŠTILJ ĆETE OD SADA BITI VI

 

Meso prvo skuvajte, a zatim ga stavite na grill. Tako će biti ukusnije i mekanije.

Uzimajte manje komade mesa, jer ćete ih brže spremiti, i to na nižoj temperaturi. Češće ih okrećite.

Uzimajte neobrađeno meso, odreske, pileća prsa, ribu, hamburger od povrća..

Trudite se da ne prepečete hranu.

Koristite začine koji će dati poseban ukus mesu – karanfilić, ruzmarin, papriku, đumbir, origano, biber, beli luk, kari..

Služite uz povrće! Povrće i meso možete staviti u foliju, sa sve začinima po želji i na taj način ih napraviti u sopstvenom soku.

 

MARINADE ZA UKUSNI ROŠTILJ

 

I naravno, Carnex misli na sve! Pronađite inspiraciju za današnji meni uz roštilj sa neodoljivim marinadama.

Azijska marinada za piletinu ili junetinu

¼ šolje soja sosa

sitno seckani beli luk

1/3 šolje rižinog sirćeta

Kašika tostiranog zrna susama

2 kašike ulja od susama

Sitno seckani zeleni deo mladog luka

Meso isecite na prutiće, potopite u marinadu i ostavite u frižideru oko 2 sata. Ova količina marinade je dovoljna za kilogram piletine ili junetine. Kao prilog poslužite grilovano povrće ili pirinač.

 

 

Marinada od čili papričice za piletinu ili svinjetinu

¼ šolje soka od limete

Jedna sušena čili papričica

1 kašika meda

So

2 kašike ljutog meksičkog sosa

Sve sastojke izmiksajte, prelijte preko mesa i držite u frižideru oko pola sata.

 

Marinada od začina za povrće

¼ šolje maslinovog ulja

Kašika origana

Jedno sitno seckano zrno belog luka

Kašika vinskog sirćeta

Kašika ruzmarina

So i biber

Sve dobro izmešajte, prelijte preko sirovog povrća i marinirajte oko pola sata.

 

 

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.