AROMATIČNI TART OD KRUŠKE

04.02.2019

Danas ćemo napraviti desert gde glavnu ulogu ima kruška.

Slatkih zalogaja nikada dosta, zato danas pravimo desert gde je kruška glavni sastojak.

Ono što vam je potrebno je:

400 g brašna

1 jaje

2 kašike smeđeg šećera

 prstohvat soli

220 g putera

 Fil:

3 kruške

 3 dl vode

kesica vanil šećera

 kašičica cimeta

kašika smeđeg šećera

puding od vanile

 

Pomešajte 400 g brašna sa smeđim šećerom i jajetom, posolite i dodajte puter. Umesite testo rukama i stavite u frižider na 30 minuta.

Kruške oljuštite i isecite na tanke šnite, pa ih stavite u posudu sa 3 dl vode, vanil šećerom, cimetom i smeđim šećerom. Kuvajte dok kruške ne omekšaju, a voda ne uvri.

Zatim, dodajte puding od vanile ili kuvajte dok ne dobijete gustu smesu. Ukoliko je potrebno, dodajte malo gustina.

Sipajte na testo koje ste prethodno prstima utisnuli u pleh. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta i uživajte! J

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.