BOŽIĆNA TRPEZA: PEČEN BUT SA SENFOM I ORASIMA

28.12.2018

 

Božićna jela uvek su raznovrsna, ali meso je neizostavan deo trpeze. Za vašu trpezu preporučujemo pečen but sa senfom I orasima.

Praznici su za odmaranje I uživanje u lepim trenucima sa najbližima, zato nemoj te komplikovati već napravite nešto vrlo ukusno, a jednostavno.

Sastojci:

2 kg svinjskog buta

100 g senfa

200 g mlevenih oraha

Rendana kora od dva limuna

Ulje

5 čenova belog luka

So

Biber

 

Priprema:

Postolite but, dodajte malo bibiera I stavite u dublju posudu koju ćete prethodno podmazati uljem. Dodajte vodu I dinstajte ga oko 90 minuta.

Za to vreme narendajte koru limuna, dodajte orahe, senf I sve dobro promešajte.

Nako toga, izvadite meso iz posude, zarežite ga na nekoliko mesta.

U proreze utisnite polovine belog luka, premažite smesom I pecite u rerni još 30 – 45 minuta na 180 stepeni.

Prelijte sokom koji je dobijen od pečenja I poslužite uz pohovane paprika I dobro pečen krompir.

 

Zar nismo rekli da je jednostavno, a baaaš ukusno.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.