BRZI RUČAK NA 3 NAČINA

01.07.2019

Letnje temperature odvlače nas iz kuhinja i u obzir dolazi samo brzi ručak koji će za kratko vreme već biti poslužen na stolu.

Brzi ručak može biti jednako ukusan kao onaj za koji ste potrošli sate kuvanja. Zato manje vremena u kuhinji, više u prirodi!

 

BRZI RUČAK  ZA LJUBITELJE ČORBA

 

Ako ste jedan od onih ljubitelji čorbi koji ni leti ne odustaje od njih, predlažemo vam krem čorbu od tikvica.

Sastojci:

1 tikvica

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

2 krompira

malo vode

500 ml mleka

 So

 Biber

veza sveže mirođije

Priprema:

Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljuštenu tikvicu isečenu na kocke kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrće skuva. Zatim sve sameljite štapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da čorbica provri. Kada počne da vri isključite ringlu pa dodajte so, biber i svežu mirođiju.

 

BRZI RUČAK SA POVRĆEM

 

Za ovo će vam biti potrebno korišćenje rerne, ali u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Sastojci:

Dva paradajza

dva patlidžana

dve paprike

1 glavica crnog luka

2 veća krompira

2 jaja

 malo mleka

1 kisela pavlaka.

 

Priprema:

 Isecite paradajz i patlidžan na kolutove, papriku na kriške, a crni luk, takođe na kolutove. Poređajte povrće u okruglu tepsiju ili u vatrostalnu činiju i prelijte sa malo ulja pa dodajte so i biber. Zapecite u rerni 15 minuta na 250 stepeni. Za to vreme umutite 200 ml kisele pavlake, jaja i mleko pa tu smesu prelijte preko povrća i zapecite još malo.

 

 

BRZI RUČAK SA MESOM

 

Ako smatrate da je meso obavezan deo vašeg ručka, imamo i taj predlog!

Sastojci:

 2 velika patlidžana

 glavica luka

2 češnja belog luka

250g mlevenog mesa

300g paradajza

 maslinovo ulje

 so

 biber

 

Umak:

30g putera

30g brašna

250ml mleka

 jaje

125g narendanog sira

1,5 kašićica muskatnog oraščića

so

biber

Priprema:

Prepolovite patlidžane po dužini i izdubite ih. Lađice posolite i ostavite deset minuta pa posušite papirnatim ubrusom. Pecite na 180°C oko 10 minuta. Sredinu naseckajte i propržite. Popržite luk, dodajte češnjak, a potom ubacite meso i dinstajte 5-10 minuta. Dodajte meso patlidžana, so i biber pa naseckan paradajz. Kuvajte 30-40 minuta, dok se umak ne zgusne. Rastopite puter u tiganju i umešajte brašno neprestano mešajući dok brašno ne posmeđi. Dodajte mleko i mešajte 8-10 minuta dok se umak ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte sir i jaje pa začinite. Izvadite "lađice", napunite ih mesom i prelijte umakom. Prema želji, dodajte sirom odozgo. Vratite u rernu i pecite oko 15 minuta.

 

 

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.