DOMAĆE SLANE KARAMEL KOKICE

10.09.2018

Znamo već da svaki film mora biti ispraćen sa gomilom grickalica. Ali, uvek se nekako podrazumeva da se ispred nas nalazi velika tepsija sa iskokanim kokicama. Da li sa začinima ili samo posoljene, važno je da ih je u velikoj količini.

Nova ideja nosi naziv domaće slane karamel kokice. Zvuči kao čudna kombinacija slatkog i slanog, ali verujte nam, dopašće vam se.

Uz malo vremena, i još manje truda spremićete poslasticu za svoje goste. Uz dobar film ova grickalica nestaje baaaš brzo.

Sastojci:        

          

Paket kokica

2 kašike ulja

Karamel sos

 

Sastojci za karamel sos:

½ čaše javorovog sirupa

2 kašike kokosovog ulja

1 kašika vanilinog ekstrakta

1 kašika maslaca po izboru

1 kašika kokosovog šećera

½ kašike soli

 

Priprema:

 

Stavite sve sastojke u jednu posudu i kuvajte dok ta masa ne proključa. Mešajte dok se sve ne sjedini. Smanjite toplotu i ostavite da se kuva oko 25 minuta, uz povremeno mešanje. Kada se sos zgusne, skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Kokice eposle pečenja ubacite u sos koji se ohladio, zatim dobro izmeštajte.

Klikinite play!

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.