Hrana koja će vas razbuditi bolje od kafe

23.06.2017

Jedina gora stvar od ponedeljka ujutru jeste činjenica da i pored jutarnje kafe vi ne prestajete da zevate ceo dan. To je možda pravi okidač da se zapitate da li kofein radi svoj posao.

Prema tome, predlažemo da na neko vreme zaboravite na kafu i kada već doručkujete, onda izaberete hranu koja će vas istovremeno zasititi i razbuditi.

Jaja

jaje-na-oko

Bilo da je reč o dobrom starom jajetu na oko ili o novom trendu zvanom „cloud eggs“, krajnje je vreme da prestanemo da potcenjujemo ovaj kulinarski klasik. Napunite svoj tanjir omiljenim receptom sa jajima i radni dan ćete završiti širom otvorenih očiju.

Čokoladno mleko

cokoladno-mleko

Kako ste već odlučili da malo eksperimentišete i svoj doručak „zalijete“ nečim novim, čokoladno mleko je pravi izbor iz više razloga. Naime, ovaj napitak sadrži sve što i mleko, a povrh svega sadrži i čokoladu, koja vas dokazano drži budnim i pomaže da vam mozak bolje funkcioniše.

Grejpfrut

grejpfrut

Citrusno voće vam daje snagu i jača imunitet, a naš favorit grejpfrut će vam pomoći da na najbolji način započnete dan. Takođe, grejp dobija dodatne poene za svoj neodoljiv miris koji se brzo raširi kroz kuhinju. Čak i bolje od kafe, ako nas pitate.

Kelj

kelj

Kao što možda znate (ali verovatno ne razumete potpuno zašto), hipsteri obožavaju kelj. A obožavaćete ga i vi kada shvatite da ne samo što se odlično kombinuje sa mesom nego i postaje srž vašeg doručka za energičan dan. Isto tako, od kelja se može napraviti smuti pa imate još jednu opciju ako izbacite kafu iz svoje jutarnje rutine.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.