INSTANT DESERT: Trikovi za torte koje se ne peku

21.09.2017

Današnje domaćice imaju sve manje vremena da se posvete kuhinji, pa tako i spremanju torti i kolača. Ukoliko se ukaže prilika za spremanje torte, sigurni smo da vam prvo padne na pamet vreme koje treba da odvojite za to, kao i previše potrebnih sastojaka.

Ali danas postoji mnogo recepata za torte koje se ne peku, a jednako su kvalitetne i ukusne.

Kore zamenite keksom

keks

Ako vas brinu kore koje se nalaze u gotovo svakoj torti, glavni sastojak koji služi kao njihova zamena jeste keks. O kojim god ukusima se radi, keksi poput plazme, piškota ili petit beurre-a uspešno će zameniti komplikovane kore za koje je potrebno dosta vremena. Ukoliko ipak želite da se kore nađu u vašoj torti, postoje gotove kore koje možete kupiti u skoro svim prodavnicama. Izbor je prilično veliki, pa tako možete izabrati obične, čokoladne i kore u različitim dimenzijama.

Penu od belanaca zamenite šlagom

torta-sa-slagom

Kako biste izbegli dugotrajno mućenje jaja, čvrstu penu zamenite šlagom, koji će biti gotov za svega nekoliko minuta. U njega možete dodavati razne sastojke, poput šećera, čokolade, voća, vanile i mnogih drugih, kako biste dobili idealnu kremu za tortu. Takođe, ukoliko ste ljubitelj plazma keksa, kombinacija šlaga i mlevenog plazma keksa će vas sigurno oduševiti.

Topli preliv zamenite čokoladicama

torta-sa-bombonama

Možda ste primetili da su sve više popularne torte koje su obložene velikim brojem čokoladica i bombona. Pored toga što izgledaju lepo i dopuštaju vam da budete kreativni, uštedeće vam vreme koje biste potrošili na pripremu tople čokolade ili nekog drugog preliva. Zato kupite nekoliko različitih vrsta čokoladica i uživajte u ukrašavanju torte.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.