JELA OD MLEVENOG MESA ZA UKUSAN RUČAK

27.05.2019

 

Ako ste rešili da današnji ručak sačinite od mlevenog mesa, evo ukusnih predloga!

Sve vrste mesa mogu da se samelju i tako nastanu prava, ukusna jela od mlevenog mesa u kome će uživati cela porodica.

 

JELA OD MLEVENOG MESA: PILEĆE ĆUFTICE

 

Sastojci:

300 g mlevenog pilećeg filea

1 veća šargarepa

2 glavice crnog luka

1 manja tikvica

mešavina suvog začina

so

biber

 

Priprema:

 

Povrće sameljite u seckalici, pa sjedinite s mesom u jednoličnu masu i formirajte ćuftice. Zagrejte ulje i kratko popržite ćuftice sa svih strana. Poslužite uz bareni pirinač.

 

JELA OD MLEVENOG MESA: FAŠIRANE ŠNICLE SA SUSAMOM

 

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa

 50 g prezli

50 g parmezana

kašika kisele pavlake

 beli luk u granulama

 kašičica senfa

1 jaje

 Peršun

 Vegeta

Biber

 muškatni orah

150 g susama

maslac

vlašac

 

Priprema:

 

Razbijte jaje u mleveno meso, dodajte prezle, narendani parmezan, kiselu pavlaku, peršun, beli luk u granulama, senf, malo muskatnog oraha, pa dodajte vegetu i pobiberite. Dobro promešajte dok ne dobijete smesu pogodnu za oblikovanje. Smesu podelite na četiri dela, pa oblikujte okrugle šnicle i dlanovima ih malo rastanjite. Uvaljajte ih u susam i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Na svaku šniclu stavite malo maslaca. Pecite u rerni na 170 stepeni oko pola sata. Poslužite s kiselom pavlakom, u koju možete da dodate malo naseckanog vlašca i začina.

 

JELA OD MLEVENOG MESA: PITA OD MLEVENOG MESA

 

Sastojci:

500g mešanog mlevenog mesa

2 parčeta hleba

2dcl mleka

2 jajeta

1 glavica crnog luka

2 dcl kisele pavlake

1 kašika senfa

1 lovorov list

1 kašika brašna

150g feta sira

1 dcl ulja

mešavina začina

biber

 

 

Priprema:

Hleb natopiti u mleko, ocediti ga i izdrobiti, luk sitno iseckati. U dubljoj posudi sjediniti mleveno meso, izdrobljen hleb, luk, jaja, pa dobro izmešati i začiniti po ukusu. Na alu-foliji razviti masu od mlevenog mesa da se dobije pravougaonik debljine 1 cm. Feta sir iseći na prutiće, pa ih slagati duž ”razvučene” mase od mesa. Pomoću folije meso urolovati, premazati uljem, pa staviti u podmazan pleh da se peče. Pečeni rolat izvaditi iz tepsije i iseći ga na šnite. Masnoću u kojoj se pekao rolat sipati u teflonski tiganj, razblažiti je sa malo vode, pa dodati pavlaku, brašno, senf i lovorov list. Šnite pečenog rolata poslagati u tiganj i ostaviti da se prodinstaju u pripremljenom saftu.

 

 

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.