KAKO DA SAMI NAPRAVITE KETERING

09.05.2018

Ketering je idealno rešenje za sve proslave, prezentacije i okupljanja. Postoji mogućnost poručivanja keteringa, međutim uštedećete dosta novca ukoliko se odlučite da sami kreirate svoju gurmansku postavku. Sve što vam je potrebno je dobra organizacija, malo umeća i vremena. Napravite spisak gostiju, kako biste mogli da procenite količinu hrane koje će vam biti potrebna. Možete iskombinovati kiflice, pite, razna peciva, mini sendviče, suhomesnate proizvode i sireve. Budite kreativni i napravite jedinstvenu gozbu za pamćenje. U nastavku su predlozi koje možete uvrstiti u svoj ketering.

DOMAĆI OVSENI KREKERI

Sastojci:

- 200 g svinjskog karea

- 2 konzerve Carnex Selection paštete sa komadićima mesa

- 100 g Carnex pršute

- 1 veza mladog belog luka

- 4 lista salate

- 2 kašike maslinovog ulja

- 6 komada čeri paradajza

-biber po ukusu

- 1 kašičica jabukovog sirćeta

Priprema:

Na zagrejanom tiganju sa malo ulja grilovati svinjski kare na laganoj vatri 10 minuta. Dok se kare griluje domaće ovsene krekere premazati Selection paštetom sa komadima mesa, staviti koji komad zelene salate i čeri paradajza. Pršutu iseći na tanke šnite, formirati fišek i staviti preko paštete. U manjoj posudi pomešati jabukovo sirće i maslinovo ulje. Iseckati mladi beli luk i ubaciti u činiju. Posoliti i pobiberiti i sve dobro promešati. Služiti uz krekere bogato namazane Selection paštetom, grilovanim kareom i pršutom.

PIKANTNA PUNJENA JAJA

Sastojci:

- 12 jaja

- 50 g majoneza

- 50 g sitnog sira

- 200 g Carnex kulena

- 20 g senfa

- čili prah po ukusu

- so po ukusu

- čili papričice po ukusu

- biber po ukusu

Priprema:

Jaja skuvati, potom oljuštiti i preseći na pola. Izvaditi žumance. Žumanca izgnječiti viljuškom, potom dodati senf, majonez i i sitan sir pa sve zajedno izmešati i propasirati kroz sirno sito. Tako dobijenoj masi dodati sitno sečen Carnex kulen, seckane čili papričice i začiniti po ukusu.

Tako dobijenu masu dresir džakom puniti u polovine jaja, ukrasiti po želji. Ukoliko jaja služite kasnije u toku dana, premažite ih rastopljenim želatinom.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.