KAKO HRONO DIJETA MOŽE DA BUDE NEŠTO U ČEMU SE UŽIVA?

04.03.2019

 

Iznova, od ponedeljka krećemo na dijetu, ali stalno se vraćamo na početak i posustajemo. Sada je tu hrono dijeta koja obuhvata mnogo namirnica koje većina voli.

Hrono dijeta je zapravo način ishrane koji će vam pomoći da smanjite svoju kilažu, i da napokon krenete da se hranite zdravije, a onda se i pridržavate takvog načina života.

Ona se javlja u dva vida – u restrikciji i van restrikcije.

U restrikciji postoji samo i isključivo tri obroka u određenoj satnici, dok je van restrikcije dozvoljena užina, a ujedno i zdravi slatkiši koje ćete sami napraviti.

Carnex će vam dati predlog jednodnevnog menija koji možete iskoristiti već sutra.

 

Hrono dijeta: za dobro jutro

 

Ukoliko ste početnik, preporučujemo vam da napravite nešto jednostavno, a ovoga puta to mogu biti projice sa ajvarom.

Sastojci:

2 jaja

1 čaša ovsenog brašna

1,5 čaša ražanog brašna

4 velike, pune kašike ajvara

1 kašičica soli

1/3 čaše maslinovog ulja

Polovina kesice praška za pecivo

1 čaša kisele vode

Priprema:

Sve zajedno umutite i prespite u kalupe za mafine koje ćete premazati svinjskom mašću.

Pecite oko 20 minuta na temperaturi od 220 stepeni.

 

Hrono dijeta: kada dođe vreme za ručak

 

Da li ste za jedan hrono eksperiment? Zovemo ga patlidžan kebab!

Sastojci:

jedan duguljasti mladi plavi patlidžan

150 gr mlevenog mesa

začini (so, biber, beli luk, origano, kumin… po želji)

štapići za ražnjiće

Umesite mleveno meso sa začinima. Isecite patlidžane poprečno, na kolutove od 2-3 cm, posolite sa obe strane, ali pazite na raspored povrća i mesa. Kebabe poređajte u vatrostalnu posudu, na pek papir, i malo zauljite dozvoljenim uljem. Pecite dok meso i patlidžan ne dobiju svoju boju, zatim posolite i uživajte.

 

 

Hrono dijeta: ukusna večera

 

Večera ne mora biti dosadna, a ni komplikovana, zato vam dajemo recept za šampinjone sa lukom i ruzmarinom.

Sastojci:

pakovanje šampinjona (400 grama)

3 manja crna luka

malo ruzmarina (može i svež i sušeni)

so, biber

maslinovo ulje

sok od limuna

salata po želi

Priprema:

Očistite pečurke i isecite ih na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine. To isto uradite i sa lukom. U pleh stavite pek papir, ubacite luk i pečurke, prelijte sa malo maslinovog ulja i dodajte začine.

Izmešajte rukama, tako da bi ulje i začini bili pravilno raspoređeni.

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta na 220 stepeni.

Kada je gotovo, u tanjir stavite salatu, zatim luk i pečurke i sve zalijte sa malo limunovog soka.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.