Kokteli i hrana koji kao da su stvoreni jedni za druge

11.07.2017

Kada je reč o spajanju hrane i pića, jedna od najpopularnijih tema je svakako uparivanje vina i sireva. Nije toliko jednostavno naći savršen spoj između ove dve stvari, a leti se čini da je još teže odlučiti se za određenu hranu koja će savršeno ići uz osvežavajuće koktele.

Mnogima je ova misija teška samo zato što su zbog mnoštva sastojaka ukusi koktela kompleksniji, ali često previdimo činjenicu da nam se upravo zbog toga otvaraju mnogobrojne mogućnosti.

Ako vas nismo dovoljno ohrabrili pa i dalje mislite da vam je potreban savet, nudimo vam naše predloge idealnih parova:

Tekila

takosi

Kokteli sa tekilom kao osnovom, među kojima je i margarita, najbolje će ići uz meksičku hranu (iznenađenje, iznenađenje). Možete se odlučiti za takose ili načose, a ukoliko se u miksu nalazi guacamole sos, spremite vaša nepca za eksploziju ukusa.

Votka

kosmopolitan-koktel

Ako je vaš prvi izbor kosmopolitan baš zbog toga što sadrži votku, predlažemo vam da spremite ribu na neki kreativniji način od običnog prženja. U ovom slučaju, neutralnost kvalitetne votke čini je kao stvorenom za potentan ukus ribe.

Džin

sushi

Martini i drugi kokteli koji sadrže džin odlično će se slagati uz suši. Razlog za ovaj izbor koktela je taj što kada jedete takav specijalitet kao što je suši, onda sigurno ne želite da ga piće zaseni, već treba samo lagano da ga upotpunjuje.

Rum

mohito

Jedan od naših favorita kada je reč o rumu kao sastojku jeste definitivno mohito. Uparite ga sa svinjetinom spremljenom na način koji najviše volite i sve podignite na viši nivo nekim od pikantnih domaćih sosova.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.