MALE TAJNE DOMAĆICE POČETNIKA

30.10.2018

Kada dođe vreme da se osamostalimo i prigrlimo sve što nam se novo pruža, dolazimo do novog izazova – kuvanje.

Nova poglavlja u našim životima dovode nas u trenutke kada, ukoliko nismo ljubitelj kuhinje, moramo da naučimo da kuvamo, pečemo, smišljamo, a onda i da sređujemo. Svi smo bili na nekom početku i ti isti počeci nam sada verovatno iziskuju osmeh na licu, jer danas nije više na meniju samo piletina i povrće već možda i neka sarma, gulaš...

Evo nekih saveta za sve domaćice koje su tek zakoračile u kulinarski svet.

Rerna je vaš prijatelj

Većina jela mogu se spremiti u rerni. Ukusno jelo nastaje kada stavite meso sa začinima i povrće ili krompir ili sve zajedno u posudu i stavite da se sve zajedno krčka pola sata na 200 stepeni. Ovako možete napraviti veliku količinu jela, a za kratak vremenski period. Uz to, praktičan savet je da koristite posude u koje ne morate stavljati čak ni papir, već samo sve spojiti zajedno.

Lažni kolači

Ukoliko ne znate da pravite prave bakine kolače, snađite se bombicama od sirovih namirnica. Za ovaj jednostavan recept potrebni su vam samo urme, orasi ili bademi i kakao prah. Sve to zajedno izblendate i napravite bombice. Možete ih posuti kokosom, ili začinima kao što su đumbir, cimet, narandžina kora...

Kolači koji privlače pažnju

Hvala onima koji su izmislili kalupe, pa sada vaš kolač od samo nekoliko sastojaka može imati drugačiji oblik – srce, savršeni pravougaonik.. A dekoracija od čokoladnih mrvica daće mu poseban „dizajn“.

Tortilja

Tortilja je odličan saveznik za ručak. Glavnu ulogu može imati onda kada u nju stavite povrće, salatu, malo sira i mesa i eto obilnog ručka. Može služiti i kao zamena za hleb ili lepinje.

Hleb za danas i sutra

Ukoliko niste iskoristili ceo današnji hleb, možete ga zamrznuti, a kada vam bude trebao stavite ga u rernu i uživajte u hrskavom užitku.

Lepo jutro

Doručak je bar jednostavan! Jaja na oko, kuvano jaje, granola i mleko, možda neko voće, i već imate sjajan obrok za sebe i svoje najmilije. Ne zaboravite omiljenu kafu čiji će se miris proširiti celom prostorijom!

Hladni dani, topla supa

U redu, možda ne znate da pravite pravu pileću supu, pa još sa knedlama, ali umesto toga možete napraviti jednostavan potaž. Uzmite brokoli, skuvajte ga. Zatim ga ispasirajte i još malo kuvajte. Dodajte mleka po želji, kao i začina i vuala gotovo je vaše malo toplo remek delo.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.