Miris Oktobarfesta, duh bavarske i Minhena u vašem domu? Moguće je, a evo što vam je potrebno!

06.10.2017

Ukoliko niste bili u mogućnosti da ove godine posetite najveći evropski festival piva, neka vas to ne obeshrabri – organizujte Oktobarfest  party  u svom domu! Zabava nije samo za muški pol i apetit. Autentični kostimi bavarskih devojaka namenjeni su isključivo damama, kao i takmičenje u nošenju krigli piva.

Uživajte u najboljim ukusima piva i kobasica u  kućnoj atmosferi i sa znatno manjim budžetom od onog koji bi vam bio potreban za posetu Minhenu, ali sa isto toliko zabave.

Sve što vam je potrebno su nemačka piva, kobasice, autentične krigle i bavarske perece!

Uz dobro pivo druženje je lepše

pivo

Da li ste znali da u Nemačkoj postoji zakon  o pivu? Donešen je davne 1516. godine, a njime se reguliše čistoća piva, koje Nemci doživljavaju kao deo nacionalnog identiteta. Iz toga se jasno može zaključiti zbog čega su baš ova piva omiljena među ljubiteljima pića! U Nemačkoj postoji više od 1200 pivara i više od 5000 različitih vrsta piva. Kako se kod nas u prodaji može naći više različitih vrsta, donosimo vam listu koja će vam pomoći da izaberete jedno od najkvalitetnijih piva sa prostora Nemačke. Neka od najpoznatijih proizvođača koje možete naći u našim supermarketima su: Erdinger, Beck’s, Löwenbräu, Paulaner. Uz dobro pivo, svako druženje je lepše, a kada se pomeša sa dobrom muzikom stvara nezaboravo iskustvo!

Kako spremiti bele kobasice

bele-kobasice

Bele kobascice su posebno popularne na Oktobarfestu, a možete ih pronaći i kod nas, u većim supermarketima. Kako bi kobasice poprimile pravu bavarsku aromu, dovoljno je da ih začinite i servirate na tradicionalni nemački način.

Kratko ih kuvajte – desetak minuta u vrućoj vodi bez poklopca. Nemojte ih kuvati u vreloj vodi jer se može desiti da crevo pukne usled previsoke temperature. Kako biste upotpunili gurmansko iskustvo servirajte ih sa slatkim senfom i bavarskom perecom koji će kobasicama dati poseban ukus.

Dobra atmosfera je zagarantovana kada prijatan miris kobasica krene da se širi vašim domom!

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.