MISIJA SAVRŠEN TEN: Jedite baš ovu hranu ako želite brzo da pocrnite

25.07.2017

Konačno je stiglo leto, ali znate šta većinu ljudi još uvek nije napustilo? Svetao zimski ten koji nije video sunce verovatno od prošle godine.

Zbog straha da će u prvim danima odmora izgoreti, ali i isključivo iz estetskih razloga, mnogi pribegavaju različitim merama kao što su priprema kože u solarijumu ili sredstva za samopotamljivanje. Međutim, jedno od rešenja može biti i izbor odgovarajućih namirnica zbog kojih ćete dobiti savršen letnji ten, a evo i o kojoj hrani je reč:

Šargarepa

sargarepa

Iako možda znate da je šargarepa dobra za vid, neka vam od sada uticaj šargarepe na stvaranje bronzanog tena služi kao podsetnik uvek kada vam se neko drugo povrće učini sočnijim. Za maksimalan efekat, jedite sirove šargarepe, a kada primetite da vam pomažu pri sunčanju, sigurni smo da će vam postati omiljena užina.

Paradajz

paradajz

Ako baš i niste neki ljubitelj šargarepe, paradajz će se pobrinuti da ne dočekate jesen izgledajući isto kao što ste i ispratili zimu. A ukoliko volite obe vrste povrća, onda iseckajte i šargarepu i paradajz u savršenu letnju salatu i samo gledajte kako vaša koža postaje tamnija na suncu.

Spanać

spanac

Antioksidansi i beta-karoten su ključni sastojci spanaća koji ga čine savršenim izborom ako želite brzo da pocrnite. Spremite spanać na vama omiljen način, a najbolje bi bilo ako biste i njega sirovog ubacili u svoju omiljenu salatu.

Kajsija

kajsija

Kada je reč o ovoj temi, i voće ima svog predstavnika. Kajsije su bogate prirodnim pigmentima koji im i daju tu privlačnu žućkasto-narandžastu boju. Ako ih budete jeli ovog leta, ti pigmenti će se preseliti i na vašu kožu.

Kelj

kelj

Da li postoji nešto za šta moćni kelj nije dobar?

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.