NAMIRNICE ZA BOLJI TEN

28.05.2018

Želite da pocrnite na letovanju, ali ne želite da se preterano izlažete suncu? Da li ste znali da svojom ishranom možete dovesti svoj ten do savršenstva? Blistav letnji ten nije nedostižan, sve što treba da uradite je da u svoju ishranu uvrstite odgovarajuće namirnice! Među njima se nalaze namirnice koje imaju narandžastu i crvenu boju, kao što su tikva, bundeva, paradajz, slatki krompir, breskve i kajsije. Međutim, čak i neke vste zelenog lisnatog povrća takođe sadrže betakaroten, poput kelja.

KELJ

Kelj je vremenom dobio status superhrane zbog svojih nutritivnih svojstava. Šejk sa dodatkom kelja je odličan način da započnete dan puni energije! Ovo zeleno povrće je bogato beta-karotenom, te će vam obezbediti blistav ten kakav priželjkujete.

ŠARGAREPA

Šargerepa je poznata po tome što dobro utiče na ten i poboljšava tamnjenje kože na prirodan način! Pored toga što je beta karoten, koji sadrži šargarepa, dobar za ten, on takođe poboljšava imunitet i celokupno zdravlje organizma. Napravite prirodan sok od šargarepe, pijte ga u periodu pre letovanja i dobićete boju kakvu niste imali do sad.

SOK ZA DOBAR TEN

Potrebno je:

- 1 šargarepa

- 1 breskva

- 1 kriška sveže bundeve ili dinje

- 1 jabuka

Priprema:

Stavite sve u sokovnik, a po želji možete da dodate i druge voćke radi boljeg ukusa. Dodajte na kraju malo limuna zbog vitamina C i pijte ovaj sok svakodnevno ujutru, pre doručka. Svakodnevno uzimajte ovaj  sok 10 dana pre letovanja i postarajte se da i tokom samog letovanja jedete šargarepe.

Ovaj recept će vam obezbediti najbrže i najbezbednije tamnjenje ali, naglašavaju dermatolozi, zaštita u vidu kreme je svakako neophodna.

JAJA

Dok će vam šargarepa, kelj i bundeva pomoći da steknete dobar ten, jaja će vam pomoći da ga zadržite! Jaja su bogata vitaminima A i B, selenom, kalcijumom, vitaminom D koji pozitivno utiču na celukupan organizam.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.